Login Register  

Kako kompajlati plugine na računaru?
Started By: GasmoN

#1
[Image: amxxlarge.jpg]

U ovom tutorijalu ću vam pokazati kako da skinete, instalirate i podesite AMX Mod X studio kako biste mogli da kompajlate plugine na svom računaru. Svi oni koje malo više zanima nastanak i razvoj ovog projekta mogu da pogledaju temu u kojoj se upravo o tome i govori. (otvori temu )
Bez daljeg odlaganja, krenimo sa tutorijalom.

Osnovni AMX Mod X fajlovi
Kako biste mogli da kompajlate plugine na računaru, potrebno je da preuzmete osnovne AMX Mod X fajlove za rad. 
Fajlove možete preuzeti na oficijalnom sajtu projetka koji se nalazi na adresi https://www.amxmodx.org/
Kada otvorite sajt, sa leve strane sajta kliknite na "Downloads" ispod "Files" sekcije. 
Kada vam se otvori nova stranica, pronađite gde piše "AMX Mod X Base" i u zavisnosti koji operativni sistem imate, preuzmite Windows ili Linux verziju. (slika )
Kada preuzmete sonovne fajlove, raspakujte ih na željenoj destinaciji sa koje ćete kasnije da kompajlate plugine. Moj savet vam je da ceo addons folder koji se tamo nalazi ubacite u svoj cstrike folder od kantera tako da istovremeno možete i da testirate plugine koje kompajlate.

Kako preuzeti AMX Mod X Studio?
Kako biste preuzeli AMX Mod X Studio, otvorite oficijalan sajt ovog projekta na adresi https://www.amxmodx.org/ .
To će vas odvesti na početnu stranicu, gde ćete sa leve strane sajta videti "Downloads" link ispod "Files" sekcije. (slika )
Kada vam se otvori nova stranica, pronađite gde piše "AMX Mod X Studio" i kliknite na trenutnu verziju ovog programa. (slika )
Kada kliknete na trenutnu verziju, stranica će vas prebaciti na sajt za preuzimanje programa, gde trebate da sačekate da se odbrojavanje završi, nakon čega ćete automatski početi sa preuzimanjem programa. (slika )

Kako instalirati AMX Mod X Studio?
Napravite novi folder na svom gde želite da vam se nalazi ovaj program, zatim otvorite .zip arhivu koju ste predhodno preuzeli, selektujte sve fajlove koji se nalaze u arhivi i prebacite ih u folder koji ste upravo napravili. (slika )

Kako podesiti AMX Mod X Studio?
Kada otvorite AMX Mod X Studio, iz gornjeg menija selektujte opciju "Tools", a zatim kliknite na "Settings" (slika )
Kada vam se otvori novi prozor, kliknite na "Compiler Settings" (slika )
Tamo gde piše "Compiler (amxxpc.exe)" se nalaze tri tačke. Kliknite na njih i preko prozora koji vam se otvori pronađite addons folder koji ste predhodno skinuli i ubacili na željenoj lokaciji. U tom addons folderu se ovaj fajl nalazi na sledećoj lokaciji "addons\amxmodx\scripting\amxxpc.exe". Kada izaberete fajl, kliknite na "Open". (slika )
Na isti način kao i pre, kliknite na tri tačke pored polja pod nazivom "Default Output Directory"  i izaberite gde želite da vam se kompajlani plugini sačuvaju. (slika )
Reply

Users browsing this thread:
1 Guest(s)

KOMBAT © 2020 - 2021